Van Der Wal Car Detailing

Wat is een glascoating en wat is het verschil met Opti-Coat?

×
Ga terug naar het overzicht

Wat is een glascoating en wat is het verschil met Opti-Coat?

Eindelijk is het zover, je hebt de droomauto gevonden. Natuurlijk wil je dan de lak optimaal beschermen. Er zijn veel aanbieders en verschillende soorten lakbescherming. Graag nemen we je mee in de wereld van de lakbescherming. Om te beginnen: alle coatings kunnen worden bestempeld als een keramische coating. Het grote verschil zit hem in de samenstelling.

In deze blog:

De meeste bekende coating is een glascoating (SIO2)

Deze bestaat uit siliciumdioxide met als hoofdbestanddeel grove zandkorrels, net zoals bij de productie van glas. Vandaar de term glascoating. Een glascoating zweeft als het ware op deblanke lak en wordt vaak in meerdere lagen opgebouwd, dit om een dikte op te bouwen. In tegenstelling tot Opti-Coat gaat glascoating geen verbinding aan met de lak.

Het nadeel is dat een glascoating zeer gevoelig is voor delamineren en craquelures. Vaak ontstaan in loop van de tijd scheurtjes in de coating en neemt de bescherming af. Dit wordt vaak opgelost met het opnieuw aanbrengen.

Opti-Coat (SIC)

Deze bestaat uit siliciumcarbide, deze stof is veel harder en flexibeler dan SIO2 (Glascoating) 

Het grote verschil is dat deze niet op de lak zweeft, maar een verbinding aan gaat met de blanke lak. Daardoor ontstaat er een betere bescherming voor langere tijd en is opnieuw aanbrengen niet nodig. Een SIC coating beschermt dus beter dan een SIO2 coating: je kunt al raden dat wij uiteraard voor Opti-Coat kiezen.

Waar moet ik op letten als ik mijn auto laat behandelen

Coatings worden veel aangeboden, zelfs autopoetsbedrijven proberen mee te liften op het succes van lak bescherming. Zij bieden dit voor zeer lage prijzen aan. Om de juiste keuze te maken, kies je dus altijd voor een car detailer en het liefst een die gecertificeerd is.

Een coating is niet simpelweg aanbrengen en klaar is Kees, het voorbereiden van de lak is essentieel, denk aan polijsten en ontvetten.

Welke product wordt er gebruikt en niet geheel onbelangrijk: waar laat ik mijn kostbare bezit achter, hoe is het beveiligd en hoe is het bedrijf verzekerd etc. Is het bedrijf aangesloten bij een organisatie? Bijvoorbeeld BOVAG.

Weet je genoeg?

Wij hopen dat we je het een stukje gemakkelijker hebben kunnen maken, zodat je de juiste keuze maakt. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Neem contact op Ga terug naar het overzicht
Gebaseerd op 28 recensies.
Ron Potters
Ron Potters
2022-03-25
Mooie zaak en vakkundig heren die daar werken. Top bedrijf
Alex
Alex
2022-03-17
De heren van van der Wal car detailing zijn gepassioneerde vakmensen, en nemen de tijd voor al je vragen, en geven je tips over het onderhouden van je auto, en het is fijn dat ze ook alle onderhoudsmiddelen voor je auto zelf verkopen. Afgelopen week een auto weggebracht voor de Opti-Coat Pro Plus, wat een prachtig resultaat, écht vakwerk! Binnenkort gaat de tweede auto die kant op. Het is niet goedkoop, maar is het zeker waard, zonder twijfel!
Marieke Moll
Marieke Moll
2022-02-11
Wat is onze Polo mooi geworden en interieur zo schoon 🧼 dat krijg jezelf niet voor elkaar. Lakreparaties verricht, ziet niets meer van de beschadigingen . Patrick en Rick zijn echte vakmensen. Eerlijk en transparant bedrijf en lekkere koffie . Heel veel succes met jullie bedrijf . Gijs en Marieke
Marcel Cornelissen
Marcel Cornelissen
2022-02-04
Met veel zorg en passie voor het vak voeren deze mannen car detailing uit op een next level.Professioneel, vakbekwaam en gebruikmakend van de best verkrijgbare coatings. Service van begin tot eind. Mijn auto in een "Opti-Coat Pro Plus" laten zetten. Lak weer als nieuw en voor vele jaren (veel langer dan bij glas coating) beschermd. Ga hier heen als je auto je dierbaar is of hem/haar gewoon langer op waarde wil houden.
Edse de Bruijn
Edse de Bruijn
2022-01-26
Super tevreden. Mijn nieuwe auto laten voorzien van de Opti-Coat Pro Plus behandeling. Vriendelijk personeel, alles netjes volgens afspraak. Ook ruim de tijd voor vragen en tips voor het wassen van de wagen. Top!
joostdeglopper
joostdeglopper
2021-12-12
De tovenaars bij van der Wal hebben mijn Audi A5 met hun zwarte magie omgetoverd tot een parel, ik wist niet dat het resultaat zo waanzinnig zou zijn. Echt een enorme aanrader, thanks heren!
Paulo Soares
Paulo Soares
2021-12-07
Detailer die service en kwaliteit hoog heeft zitten. Hele team zeer professioneel en klant vriendelijk. Hebben mij thuis gebracht en opgehaald. Auto ziet er als nieuw uit , ben zeer tevreden over het geheel.
Q 13
Q 13
2021-09-30
Pleasant service with an eye for detail. We enjoy our Opti-Coat Pro3.

Van Der Wal Car Detailing

Onze studio