Van Der Wal Car Detailing

Wat is een glascoating en wat is het verschil met Opti-Coat?

×
Ga terug naar het overzicht

Wat is een glascoating en wat is het verschil met Opti-Coat?

Eindelijk is het zover, je hebt de droomauto gevonden. Natuurlijk wil je dan de lak optimaal beschermen. Er zijn veel aanbieders en verschillende soorten lakbescherming. Graag nemen we je mee in de wereld van de lakbescherming. Om te beginnen: alle coatings kunnen worden bestempeld als een keramische coating. Het grote verschil zit hem in de samenstelling.

In deze blog:

De meeste bekende coating is een glascoating (SIO2)

Deze bestaat uit siliciumdioxide met als hoofdbestanddeel grove zandkorrels, net zoals bij de productie van glas. Vandaar de term glascoating. Een glascoating zweeft als het ware op deblanke lak en wordt vaak in meerdere lagen opgebouwd, dit om een dikte op te bouwen. In tegenstelling tot Opti-Coat gaat glascoating geen verbinding aan met de lak.

Het nadeel is dat een glascoating zeer gevoelig is voor delamineren en craquelures. Vaak ontstaan in loop van de tijd scheurtjes in de coating en neemt de bescherming af. Dit wordt vaak opgelost met het opnieuw aanbrengen.

Opti-Coat (SIC)

Deze bestaat uit siliciumcarbide, deze stof is veel harder en flexibeler dan SIO2 (Glascoating) 

Het grote verschil is dat deze niet op de lak zweeft, maar een verbinding aan gaat met de blanke lak. Daardoor ontstaat er een betere bescherming voor langere tijd en is opnieuw aanbrengen niet nodig. Een SIC coating beschermt dus beter dan een SIO2 coating: je kunt al raden dat wij uiteraard voor Opti-Coat kiezen.

Waar moet ik op letten als ik mijn auto laat behandelen

Coatings worden veel aangeboden, zelfs autopoetsbedrijven proberen mee te liften op het succes van lak bescherming. Zij bieden dit voor zeer lage prijzen aan. Om de juiste keuze te maken, kies je dus altijd voor een car detailer en het liefst een die gecertificeerd is.

Een coating is niet simpelweg aanbrengen en klaar is Kees, het voorbereiden van de lak is essentieel, denk aan polijsten en ontvetten.

Welke product wordt er gebruikt en niet geheel onbelangrijk: waar laat ik mijn kostbare bezit achter, hoe is het beveiligd en hoe is het bedrijf verzekerd etc. Is het bedrijf aangesloten bij een organisatie? Bijvoorbeeld BOVAG.

Weet je genoeg?

Wij hopen dat we je het een stukje gemakkelijker hebben kunnen maken, zodat je de juiste keuze maakt. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Neem contact op Ga terug naar het overzicht
Uitstekend
Gebaseerd op 40 recensies
Vasili Ulasau
Vasili Ulasau
2023-04-06
All was perfect. Thanks Patrick for your work!
Dmitry Kankalovich
Dmitry Kankalovich
2023-04-01
Used these guys services to apply protective film and coating on my new Model Y. Superb work, and they also threw in some bonuses like infotainment screen protection - love it. Highly recommend!
Jorrit Elfferich
Jorrit Elfferich
2023-03-26
Perfect geholpen door Patrick en team. Ontzettend fijn contact, super gastvrij en heel erg blij met het resultaat van Opti-Coat.
Gino Vandenberg
Gino Vandenberg
2022-12-04
Great service! Very satisfied with the Opti coat pro plus that they applied to my new vehicle. The service was quick and they also communicated clearly so I knew what to expect. Highly recommend!
Bart Peters
Bart Peters
2022-11-25
Camper laten coaten met prachtig resultaat, erg tevreden over de service en uitleg. Zeer aangenaam geholpen en te woord gestaan. Kortom aan te bevelen
Joep Hertsig
Joep Hertsig
2022-11-19
Beste Patrick en team. Wederom mijn complimenten over het resultaat van onze tweede wagen. Prachtig om te zien hoe jij en je team zo passioneel bezig zijn met jullie vak.
Sjors ten Hacken
Sjors ten Hacken
2022-11-09
Heel tevreden met de Opti Coat Pro Plus van mijn auto! De hoeveelheid werk viel Patrick tegen, maar alleen het beste was hem goed genoeg. Het resultaat mag er meer dan zijn! Je auto is hier in goede handen en komt als nieuw naar buiten: ik kan Van der Wal volledig aanraden. De coating gaat je een hoop plezier geven.
René
René
2022-10-06
Ik had geen ervaring met welke lakbehandeling dan ook dus ik ben afgegaan op de reviews. En die maakt Patrick meer dan waar. Supercleane werkplaats, duidelijke uitleg over wat ie gaat doen en ik vond de prijs eigenlijk wel meevallen als je nagaat wat je ervoor krijgt. Het resultaat was echt schitterend en je hebt echt te maken met vakmanschap. Een mooie auto bezitten is 1 ding, maar dan wil je voor onderhoud en in dit geval lakbescherming ook dat er vaklui aan werken en dat is bij Van der Wal zeker het geval.

Van Der Wal Car Detailing

Onze studio